Géén minimaal bod, méér inkomsten

dollarHet is bij Project Wonderful mogelijk om een minimaal bod in te stellen voor advertenties. Toch raadt zelfs Project Wonderful dit af.
Bij diverse advertentiesystemen is dit logisch, maar om de aard van het Project Wonderful infinite auction systeem kun je dit beter niet doen. Hierom:

Maximaal bod
Een adverteer doet een maximaal bod op een advertentieruimte. Maar als er geen andere adverteerders zijn, dat zal zijn bod zo hoog zijn als het minimale bod. Dit lijkt dus een reden om een minimaal bod in te stellen.

Hoewel de meeste adverteerders een maximaal bod instellen dat waarschijnlijk hoger ligt dan jouw gewenste minimale bod zoeken zij toch op advertenties met het laagste minimale bod: geen minimaal bod.

Met het instellen van een minimaal bod zul je minder adverteerders trekken, deze adverteerders zullen dus ook minder tegen elkaar hoeven op te bieden. De gemiddelde opbrengsten zullen dalen.

Geen minimaal bod
Geen minimaal bod is meer adverteerders, is meer competitie en zal leiden tot hogere inkomsten.

In het voorbeeld zie je een advertentiebok dat zonder minimaal bod tussen de $0.10 en $0.20 opbrengt.

In de week dat er een minimaal bod stond ingesteld van $0,05, kwam er slechts één adverteerder en daalde de opbrengst naar $0.05.

geen_minimum_bid

Door Frank Mulder geplaatst op 10-9-2009 Categorie: Publicisten
Stuur deze post door Stuur deze post door

4 reacties Laat een reactie achter

 1. #1oppie @ 2009-9-14 11:23

  Goed artikel. Ik heb inderdaad een aantal sites gezien die een minimum bod eisen, en sommige van deze hebben zelfs helemaal geen adverteerders. Ik neem aan dat iedereen inziet dat weinig verdienen nog altijd beter is dan helemaal niets.

  Er is maar één geval waarin ik een minimum bod een goed idee zou vinden, en dat is het geval dat je site zelf ook nog een manier van inkomsten genereren heeft. Stel bijvoorbeeld dat ik een webwinkel aan mijn site gekoppeld heb die meer winst maakt als ik ervoor zou adverteren dan is het ergens logisch om het minimum bod in te stellen op het bedrag dat ik extra zou verdienen als ik voor mijn eigen webwinkel zou adverteren. Maar dit lijkt me vrij ingewikkeld om te optimaliseren.

 2. #2Ilya @ 2009-11-15 02:52

  Dit klinkt inderdaad wel logisch, maar wat als er vooral adverteerders actief zijn met niet-gerelateerde advertenties (dus niet gerelateerde adverteerders)? Ik zie bij de situatie zonder minimaal bod alleen maar advertenties die eigenlijk helemaal niet op mijn site passen. Hoe kan ik hier sturing aan geven? Of hoort dit er nu nog bij? Kan ik bijvoorbeeld advertenties weigeren? Ik heb nu het minimale bod op 10ct, maar dit werkt idd ook niet :), dezelfde advertenties draaien weer vrolijk op mijn site.

  Ik wil hier vooral graag een oplossing omdat er gisteren ineens een discobanner (animated gif) met 10 plaatjes erin die om de 1 seconden of zelfs sneller rouleerden..dat zag er niet uit en heb ik liever niet op mijn site…is een losse banner uit te sluiten of moet ik daarvoor een hele adverteerder uitsluiten?

  Dank :)

 3. #3Frank Mulder @ 2009-12-16 23:47

  Je kunt instellen dat je alle advertenties keurt, voordat ze geplaatst worden.
  Publisher Options > Ad settings > Approval: When someone bids on advertising on your site, what do you want to happen?

  Tja sturing geven aan welke advertenties verschijnen.
  Het is een open veiling, iedereen kan bieden.
  Wij hopen meer interesse te wekken van Nederlandse adverteerders, dit is lastig.

 4. Frank Mulder @ 2009-12-24 14:24

  Zo, dit nieuwe artikel in waarschijnlijk voor je interessant:
  Minimum bid: Inkomsten optimaliseren

Laat een reactie achter

(Ctrl + Enter)